Projektne aktivnosti
Aktivnosti u sklopu projekta "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata"

 

WhatsApp Image 2021 09 15 at 09.15.20 2Projekt  „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata“  je završio. Naši korisnici i dalje dobivaju podršku kroz projekt„Doro i osobni asistenti u fazi III“ koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobne s invaliditetnom FAZA III“.

Cilj projekta "Doro i osobni asistenti u fazi III" je omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području.

Ciljana skupina projekta "Doro i osobni asistenti u fazi III" su 2 korisnika iz Faze II te 6 novih korisnika.

U projektu je zaposleno 8 osoba na poslovima osobnih asistenata, projektnoga asistenta te voditelja projekta na 20 mjeseci. Partner u projektnu „Doro i osobini asistenta u FAZI III“ je Udruga „KAS“ Sisak. Osobni asistenti će radom poboljšati kvalitetu života korisnika, pružajući im pomoć u pripremi i konzumaciji obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brinuti o higijeni, pružati pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć pri kućanskima proslovima, odlazak po lijekove u banku, poštu, kupovinu itd. Druženje te uključivanju u društvom.

Projekt „Doro i osobni asistenti u fazi III“ vrijedan je 1.276.440,00 kuna, a iznos EU potpore je 100%. Projekt traje 20 mjeseci, odnosno od 03. svibnja 2021. do 03. siječnja 2023. godine. Pratite vijesti o projektu na Facebook profilu Društva Doro.

Pin It
Društvo DORO koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.