Projektne aktivnosti
Aktivnosti u sklopu projekta "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata"

Dana 10.11.2021. završio je projekt " Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata" iz poziva Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. - „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – FAZA II“.

doro konferencija7

 Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 743.570,00 kuna .

U sklopu ovog projekta osigurani su osobni asistenti za dvije osobe s najtežim stupnjem invaliditeta kroz 24 mjeseca, za koje su zaposlena dva osobna asistenta na pola radnog vremena.
U sklopu projekta osobni asistenti su sudjelovali i na edukaciji o tipovima invaliditeta, načinima podrške osobama s invaliditetom, komunikacije te isitne i zablude o osobama s invaliditetom kako bi što bolje i kvalitetnije pružili uslugu svojim korisnicima.

IMG 20210913 190702 min 1

55

Cilj ovog projekta bilo je omogućiti socijalno uključivanje i život osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kao ravnopravnih građana naše lokalne zajednice.

Kroz projekt “Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata ” željeli smo ukloniti brojne prepreke s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, kao što su fizičke ili arhitektonske prepreke, psihosocijalne prepreke, institucionalne prepreke (obrazovanje, zapošljavanje) i prepreke u svakodnevnom životu, odnosno svakodnevnim zadacima koje osobe bez invaliditeta uzimaju zdravo za gotovo, a koje osobe s invaliditetom sprječavaju da aktivno sudjeluju u društvu. Pružanjem usluge osobne asistencije radimo na uklanjanju ovog problema za korisnike kojima je ta usluga najpotrebnija i uistinu omogućuje njihovo socijalno uključivanje i život kao ravnopravnih građana naše lokalne zajednice

IMG 20200608 WA0002

Ovim putem htjeli bi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu "Samostalni život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata"; našem partneru na projektu "Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska", ugovornim tijelima Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT 1), te Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2); isto tako zahvaljujemo se svim korisnicima koji us prošli kroz naš projekt i našim osobnim asistenticama Kristina, Martina, Mirjana, Marta, Veronika, Tea i Marina!

Naši korisnici i dalje primaju uslugu u novom projektu Doro i osobni asistenti u fazi III"

WhatsApp Image 2021 08 10 at 10.53.05

 

indeksiraj77

 

Pin It
Društvo DORO koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.