Projektne aktivnosti
Aktivnosti u sklopu projekta "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata"

U ponedjeljak 9. prosinca 2019. godine održana je uvodna konferencija projekta „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomod osobnih asistenata“ u hotelu Panonija u Sisku.

doro konferencija1

Konferenciju je organiziralo Društvo Doro iz Galdova, kojemu je ovaj prvi europski projekt odobren u okviru natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“. Podršku u provedbi pruža im partner Savez udruga osoba s invaliditetom grada Siska. Predsjednica Društva Doro Vesna Podnar istaknula je kako su u projektu zaposlena dva osobna asistenta na 24 mjeseca na pola radnog vremena, kako propisuje sam natječaj. Svaki osobni asistent pruža uslugu osobne asistencije za jednu odraslu osobu s invaliditetom, što uključuje poslove kao što su u osobna briga, pomod pri sitnim kudanskim poslovima, obavljanje kupovine, pomod pri fizičkim potrebama, aktivnosti obavljanja administrativnih poslova, pomoć pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije, pratnja i pomod u različitim socijalnim aktivnostima i slično. Projektom de se povećati kvaliteta života osoba s invaliditetom i njihova socijalna uključenost. Dren Dobranid iz partnerske organizacije Saveza udruga osoba s invaliditetom grada Siska izrazio je zadovoljstvo ovim vrijednim projektom koji pruža podršku posebno ranjivoj skupini u društvu te iskazao zabrinutost zbog ovisnosti usluge osobne asistencije o trajanju projekata i dostupnosti natječaja za prijavu ovakvih projekata. Riječi podrške i pohvale Društvu Doro uputila je Gordana Šegovid, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak. Predsjednica Vesna Podnar iskoristila je priliku najaviti uvodnu konferenciju još jednog projekta kojeg provodi Društvo Doro, a to je projekt „Ispunjena želja“ koji se provodi u okviru programa Zaželi, a ista de se održati u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine.

doro konferencija2

Projekt „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomod osobnih asistenata“ vrijedan je 743.570,00 kn, 100% financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta započela je 10. lipnja 2019. godine, a trajati de 29 mjeseci. Vijesti o projektu možete pratiti na Facebook profilu Društva Doro i na web stranici projekta.

doro konferencija5

doro konferencija4

Hvala svim sudionicama na dolasku! Posebno hvala osobama s invaliditetom korisnicima našeg projekta što ste nam ukazali povjerenje, osobnim asistentima te našem partneru Savezu udruga osoba s invaliditetom grada Siska na podršci!

Pin It
Društvo DORO koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.