Projekt
Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenta

Udruzi Društvo DORO odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. - „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – FAZA II“ za projekt pod nazivom „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata“.

samostalan zivot projekt

NAZIV PROJEKTA: Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata

PROVODITELJ PROGRAMA: Društvo DORO

PARTNER: Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska

UGOVORNO TIJELO:
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT 1)
Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2)

RAZDOBLJE PROVEDBE: 10.06.2019-10.11.2021.

SUFINANCIRANJE: „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom -faza II“, Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 743.570,00 kuna (100% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda)

CILJNE SKUPINE: Osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta

SAŽETAK PROJEKTA: Društvo Doro kroz projekt "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata " omogućava socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području. U projektu su zaposlena dva osobna asistenta, koja će kroz 24 mjeseca pružati uslugu osobne asistencije za dvije osobe s invaliditetom Usluga osobne asistencije obuhvaća pomoć i podršku osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima kao što su osobna briga (higijena - pranje zubi, umivanje, tuširanje, kupanje, pranje kose, češljanje, rezanje noktiju itd), pomoć pri ustajanju iz kreveta i odlasku u krevet, odijevanje i svlačenje, pomoć pri obavljanju fizioloških potreba, pomoć pri hranjenju i piću; pripremanje obroka, davanje i kontrola uzimanja lijekova i slično, pomoć pri sitnim kućanskim poslovima (pospremanje stola, papira, knjiga, časopisa, dodavanje pomagala, pri listanju knjige, pisanju, održavanju prostorije i slično), obavljanje kupovine, pomoć pri fizičkim potrebama (transfer krevet – kolica, pomoć pri kretanju, pomoć pri telefoniranju), obavljanje administrativnih poslova – odlazak liječniku (uputnice, doznake, recepti), odlazak u banku, poštu, dostava i podizanje razne dokumentacije, pomoć pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije te pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.. U sklopu projekta osobni asistenti sudjeluju i na edukaciji o tipovima invaliditeta, načinima podrške osobama s invaliditetom, komunikacije te isitne i zablude o osobama s invaliditetom kako bi što bolje i kvalitetnije pružili uslugu svojim korisnicima

PROJEKTNE AKTIVNOSTI:

  • Pružanje usluge osobne asistencije
  • Edukacija za osobne asistente
  • Promidžba i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

BROJ KRAJNIH KORISNIKA: 2

BROJ NOVOZAPOSLENIH U SKLOPU PROJEKTA: 3 Dva osobna asistenta te kordinator i voditelj projekta (jedna osoba)

CILJ PROJEKTA: Cilj projekta "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata " jest omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području.

ZNAČAJ/REZULTATI PROJEKTA: Kroz projekt "Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata " želimo ukloniti brojne prepreke s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, kao što su fizičke ili arhitektonske prepreke, psihosocijalne prepreke, institucionalne prepreke (obrazovanje, zapošljavanje) i prepreke u svakodnevnom životu, odnosno svakodnevnim zadacima koje osobe bez invaliditeta uzimaju zdravo za gotovo, a koje osobe s invaliditetom sprječavaju da aktivno sudjeluju u društvu. Pružanjem usluge osobne asistencije želimo ukloniti ovaj problem za korisnike kojima je ta usluga najpotrebnija i uistinu omogućiti njihovo socijalno uključivanje i život kao ravnopravnih građana naše lokalne zajednice.

VODITELJICA PROGRAMA: Vesna Podnar

KONTAKT:
DRUŠTVO DORO
44000 Sisak
Braće Perković 10
Tel. 044570034
Mob. 0912518800
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

  EU zastava        ESI logotip boja 80       Ucinkoviti ljudski potencijali 90
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 
Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Društva Doro.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Društvo DORO koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.